A numerológia mindig egyjegyű számra képezi le az éppen aktuális dátumot. Ha egy pillantást vetünk a fenti ábrára, akkor láthatjuk, hogy egytől kilencig soroljukbe ez alapján az éveket.

Az ötös szám a 3X3-as táblázat középső tartalma, mely egyértelműen rámutat jelentőségére, központi szerepére. Mondhatjuk azt is, hogy a piramis záróköve, vagy az embert tekintve a két agyfélteke közötti összeköttetés-Hipotalamusz-hipocampus, és a kettő között a tobozmirigy.

Alma, mint a tudás szimbóluma több kultúra teremtéstörténetében is megjelenik. Ha kettévágunk egy almát, akkor a csillag alakú ötös magházban a magok az öt érzékszervet szimbolizálják, illetve az öt érzékszerv tudását. Amíg a négyesről azt mondtuk, hogy a tér száma, közelíthetjük úgy is, hogy a négy őselem, mely az ötös esetében kiegészül az isteni tudással, és a kettő együtt létrehozza azt a fizikai, anyagi valóságot, melyben élünk. Ez az ötös szám…

A Tarot kártyák közül a Próféta tartozik ide, mely kifejezi szimbolikájában is ezt a tartalmat. A Próféta minden világvallásban közvetíti, átadja az isteni tudást az emberek felé.

Hogy lehet ebből valóság?

Az öt érzékszerv könnyen megcsal és, ha a 21. századi ember környezetét nézzük, akkor ez eléggé meghatározó, hiszen gyakorlatilag „kívül” élünk, és kívül keresünk minden megoldást. A racionalitás a meghatározó.

Ahogy az ötös Tarot kártyának, a Prófétának üzenete a tanítás, a tanulás, a tapasztalatokon keresztüli tanulás, egyben felhívja arra a figyelmet, hogy nézzük meg mi ez a tanítás.

Hiszen minden korszaknak van egy tanítása.

Egy materiális korszakban élünk, melyben az individualitást kellene magasabb szinten megélni. Ez a korszak nagyjából a 13. század közepén indult, amikor lezárultak azok a csatornák, amelyek mindenki számára lehetővé tették a közvetlen kapcsolatot ezzel az „isteni” tudással. De ez szükségszerű volt ahhoz, hogy elinduljon a napjainkban is tartó fejlődési folyamat, mely a modern technika ideje. A robottechnika hatalmas fejlődést ért el napjainkra, de ehhez képest az ember, mint individum fejlődése lemaradt.

Nagyon sok film, melyet lehet, hogy sokan csak egy távoli jövőnek gondolnak, szól arról, hogy a robotok átveszik az uralmat, vagy mondjuk a robotokkal harcolunk, jobb esetben pedig kiszolgálnak minket.

Sokakban ellenállást, félelmet ébresztenek ezek a dolgok, és akár tudatosan vagy tudat alatt, de kezdik feleslegesnek érezni magukat. Kevésnek érezni magukat. Vagy függővé válnak ettől a technikától és nem az embert tekintik nélkülözhetetlennek, hanem a wifit.?

De a fejlődés szükségszerű, és az emberi lét sajátja. Viszont fontos, hogy ne csak kívül fejlődjünk, ne csak a gépeink, a robotjaink legyenek egyre tökéletesebbek, hanem a saját belső épülésre is figyelmet kellene fordítani. Úgyis fogalmazhatnék, hogy az individumnak utol kellene érni a technikát. Nem leállítani, hanem együtt haladni, ez lehet a jövő.

Mert a materializmusnak az eddig ismert kora lejárt.Aki kevéssé tudatos, mindig kívül akar változást létrehozni. Aki kicsit tudatosabb, az már önmagán belül keresi a megoldást. A valódi változást viszont az hozhatja létre, ha nem megváltoztatni akarjuk magunkat, hanem megismerni, elfogadni.

A Próféta lapja a saját megvilágosodásról is szól, arról amikor megváltod önmagadat. Hiszen követendő példa van bőven a világban: Jézus, Buddha, Mohamed vagy hited szerint…

Persze egyből felteheted a kérdést, mit jelent az, hogy megváltani önmagamat?

Álláspontom szerint legelőször azt, hogy új ismereteket szerezzünk önmagunkról, arról, hogy hol találjuk meg a saját szabadságot. Az elmúlt évek kezelési tapasztalatai azt mutatták a számomra, hogy nagyon sokan nem jó helyen keressük a szabadságunkat.

Mint a forradalmárok, mindenféle szabályt, mely kívülről jön korlátként élünk. Minden hitrendszert megkérdőjelezünk, de sajátot nem állítunk fel. Mert ahhoz már egy kicsit befelé kéne figyelni, megismerni az univerzum törvényeit, felismerni, hogy az egység részei vagyunk, és az egész értünk van, bennünk van.

Ha a mostani időszakot nézem, akkor a 2020-as világjárvány mindenkit és mindent leállított. Nézzük meg a Próféta lappal összhangban, mely a tapasztalatokon keresztüli tanulást is jelenti, hogy mint egyén, miben blokkolt ez a helyzet, miben akadályozott, milyen új minőségek felé visz, és hasonló kérdéseket tegyünk fel magunknak.Majd ez alapján határozzuk meg, hogy mi a tanítása a számunkra ennek az időszaknak, és merjük a saját életünket a kezünkbe venni, irányítani, vagyis váltsuk meg önmagunkat, és akkor beléphetünk egy magasabb dimenzióba, illetve egy sokkal jobb földi megélésbe.

A 2021 felbontható a 20-as és a 21- es lapokra illetve számokra.

Ha esetleg olvastatok korábbi cikkeket a blogunkban, akkor a 20-as lapról már sokat beszéltünk. Ez az Ítélet lapja, amely valójában egy újjászületést jelent. Egy olyan folyamatot, amiben már benne vagyunk, a folyamat már nem visszafordítható, és a felsőbb énünk bíztat, hogy gyerünk csináld végig, vidd végig amit elkezdtél.

Zárójelben jegyezném meg, hogy 2021 a Szaturnusz éve asztrológiai szempontból. A Szaturnusz, mint a felsőbb éned segít, hogy a megfelelő úton haladj. Természetesen te döntöd el, hogy segítségével a fényt anyagba öntöd-e, vagy a félelmeid uralkodnak el és irányítják a tetteidet.

A hogyanra a kettes lap, a Főpapnő illetve a kettes szám ad egyrészt választ: a kétségeidet legyőzve a bölcsesség minőségével, türelemmel és diplomatikusan, mindent mérlegelve, észből és szívből határozd meg a saját utadat.

Ezt kiegészíti a Bolond lapja /0, de egyes Tarot kártyákban 22-es számot viseli, ennek nincs jelentősége, hiszen a Bolond az alfa és az omega/, és átadja azt a nagyon fontos és kiemelt üzenetet, hogy a saját valóságodat kövesd, a tudásod, a tapasztalatod és az eszközeid is megvannak ehhez. Ne hagyd, hogy a múlt erői visszahúzzanak. Mindegy, hogy ezeket hogyan nevezzük, elavult társadalmi formák, egyéni félelmek…

Az Ítélet lap azt nem ígéri, hogy mindez könnyű. Ugyanúgy, mint a szülésnél, recseg ropog minden, de a folyamat végére egy új arcod lesz, amely lehet nem is annyira új, csak eddig nem azt élted.

Majd a következő stációban, a 21-es lapon belépünk a teremtés rendjébe, kilépünk a fénybe, a világba, a saját világunkba, részei leszünk egy egésznek.

Mint ahogyan az újszülöttre is vigyázni kell, ez az új helyzet is lehet törékeny, de a Világ lapja átadja a beavatott számára az üzenetet, tartsd az egyensúlyt, nyugodtan vedd birtokba a négy őselemet, használd azokat, de ne kihasználd. Ezáltal létrehozhatsz magadban egy olyan egyensúlyt, mely mindig tudja, hogy mi a jó és mi a rossz, és mindig visszatalál a saját középpontjába.

A 21 egy kettesből és egy egyesből áll. A racionalitás és emocionalitás megfelelő aránya, a bölcsesség és az akarat nem felcserélendősorrendje, a belső harmónia megtalálása és az ezekből eredő átgondolt döntés segíti – Főpapnő-, hogy egy új teremtési folyamatot indíthass, melyről a Mágus, az egyes lap és az egyes szám is szól.

Az a mag, amit a Mágus elvet, a Világ lapon érik be, ott aratjuk le a sikert, akkor amikor beérik a termés és eljön az aratás ideje, melyről a Császárnő, a 3-as Tarot lap szól. Hiszen a 21 numerológiailag 2+1=3.

Mindehhez mi kell? Az ötös szám rezgései: nyitottság a világra, rugalmasság az újdonságokkal kapcsolatban, spontaneitás, kommunikáció, felfedezés, végül, de nem utolsósorban tolerancia…

Ui.: Sokan kérdezik, hogy mikor kapjuk már vissza a régi életünket, mikor lesz megint minden olyan mint régen?

 

A válasz erre nagyon egyszerű: soha. ? Hiszen a 21-es Tarot kártya is másképp néz ki mint a 20-as.

Míg az Ítélet /20-as/ lapon az éppen születendő magzat még sötétben van, körülötte minden változik, átalakul, addig a Világ stációjában /21-es/ már kilépett a fényre, övé a világ annak minden lehetőségével, aminek az alapjait már korábban megvetette a saját maga számára.

Kellemes karácsonyt, békés és boldog új esztendőt kívánunk!

Kellemes karácsonyt, békés és boldog új esztendőt kívánunk! ?❤️

V. Kati

Egyszerű spiritualitás